Zullen we dansen

Wat als je moeder zelf in een verpleeghuis komt?

Over deze voorstelling

Zullen we dansen

‘Zullen we dansen?’ vertelt het verhaal van verpleegkundige Laura Muller in verpleeghuis De Leidse Hof. Het werken in de ouderenzorg is als een rijdende trein waar ze ooit is ingestapt. De waan van de dag regeert en vraagt elke dag haar volledige inzet. De praktijk is inmiddels de belangrijkste leerschool geworden. De trein snelt verder…

Dan wordt de moeder van Laura plotseling opgenomen als nieuwe bewoonster. Als dochter ontdekt ze het verpleeghuis en de manier van zorgverlening opnieuw. Een weerbarstige tijd breekt aan. Van wel willen maar niet kunnen, wel weten maar niet doen, van blijven zitten of gaan dansen.

De voorstelling is ontwikkeld in samenwerking met BrabantZorg.

Uit ons gastenboek

“Iedereen had hét gezien. Allen waren zachter, liever, meer toegankelijk dan eergisteren! Vandaag is er, voor het eerst sinds 12x, ondanks eerdere ultieme inspanningen, een goede cliëntenraad vergadering gehouden. Er is letterlijk gedanst. Ben nog steeds geroerd, van mijn stuk.”

Ik besef weer welk belangrijk werk ik doe

“Ik ben diep geraakt. Het liefst wil ik vandaag nog met mijn team om tafel.”

“Het kan ook jouw moeder zijn.”

‘Zullen we dansen?’ is een inspirerende en ontroerende theatervoorstelling, speciaal ontwikkeld voor medewerkers van- en een ieder die zich betrokken voelt bij de ouderenzorg. Een voorstelling over passie, idealen en de kwaliteit van zorg en leven. Een voorstelling over zelf de regie nemen en werken volgens de wens van de cliënt.