Wakker liggen

Een theaterbelevenis over werken en leven als ambtenaar

Over deze voorstelling

Een theaterbelevenis over werken en leven als ambtenaar; bruggenbouwer tussen overheid en samenleving?

Ik werk bij een uitvoeringsorganisatie van de overheid in Den Haag; het CAK. Ik ben de schakel tussen beleidsbeslissingen van die overheid en de samenleving. Waar lig ik nog wakker van? Wat raakt mij in ons werk; dat toch een groot deel van mijn leven uitmaakt…. Hoe oud ben ik? Hoeveel uur werkleven nog te gaan zeg je? En waar ligt de burger in relatie tot het CAK wakker van? En lig jij daar ook weleens wakker van? Of lig je nergens meer wakker van? En wat gebeurt er dan om jou heen?

Met deze vragen maakt TheaterMakers Radio Kootwijk (TMRK) de theaterbelevenis ‘Wakker liggen’ voor alle collega’s van het CAK, een uitvoeringsorganisatie van de overheid. Een belevenis op locatie, een verdieping van het kantoorpand van het CAK in Den Haag is tijdelijk tot een andere werkelijkheid omgetoverd.

Wakker liggen is een belevenis die om je heen gebeurt, als publiek loop je als het ware door de voorstelling heen. Vier acteurs nemen jou mee in hun fictieve wereld. Of misschien wel juist jouw wereld van werk en leven. En wat is dan werkelijk van waarde? 

Waarom deze belevenis?
Wakker liggen helpt het CAK om verder in gesprek te gaan over hun werk en leven bij het CAK, en over de betekenis die de organisatie heeft in de maatschappij. Een openhartig en eerlijk verhaal over waar we nog wakker van liggen.

Voor en door collega’s
Ter voorbereiding is TMRK diep deze organisatie ingedoken. Zo interviewde zij onder andere verschillende CAK-collega’s om een goed beeld te krijgen van hun werk en de omstandigheden. Hun verhalen en ervaringen vormden een belangrijke inspiratiebron voor het maken van deze belevenis.

Wanneer
Op donderdag 12 oktober 2023 gaat de theaterbelevenis Wakker liggen in première in Den Haag. Daarna (in de periode van 13 oktober t/m 16 november) volgen nog 26 uitvoeringen zodat iedereen van de organisatie het kan ervaren.

Wakker liggen 1

De Makers

Indra
Jilviën Oosterwolde
Kornee
Folmer Overdiep
Beaudine
Margo Dames
Peer
Gijs Nollen
Machinist Adam
Folmer Overdiep

Tekst
Walter Supèr
Regie
Caroline Frerichs
Decorontwerp
Marjolein Ettema

Muziek en geluidsdecor
Dave van Beek
Decorbouw
Woodstone & Steel interiors
Technische coördinatie
William Kenter
Kleding
Ischa Stuart
Productie coördinatie
Bas Bovelander
Productie ondersteuning
Esmee Rendering
Communicatie
Friede Klein Koerkamp
Programmamanager
Eva van der Craats
Management
Daphne Goudsmit & Mientje Fluyt

Met dank aan

Alle medewerkers van het CAK die ons geïnspireerd hebben en bij wie we vrijuit mochten vragen en meekijken in de praktijk van alledag.