Mag ik je kussen?

Een theatervoorstelling over Zorg van Morgen

Over deze voorstelling

‘Mag ik je kussen?’ Een theatervoorstelling over Zorg van Morgen

“Welkom allen die werken in zorg voor ouderen en chronisch zieken. Ontzettend fijn dat jullie er zijn. Want we worden steeds ouder. We hebben steeds meer zorg nodig. We hebben jullie steeds meer nodig. Complexer, intensiever. Mag ik de handjes zien? Go, go, go. Pump up the volume. 1,4 miljoen ouderen wordt 2,6 miljoen! Handjes in de lucht.”

Bekend documentairemaker Lieke van Heest werkt vanuit crisisgebieden over de hele wereld. Als haar vader met alzheimer steeds meer zorg nodig heeft komt ze naar huis om dit ‘even’ te regelen. Dit blijkt in de praktijk echter veel lastiger dan gedacht. De zorgverleners zijn overbelast. Lieke ontdekt een dreigende crisis in haar eigen land; die van de zorg voor ouderen en chronisch zieken. Een reden om haar plannen om te gooien en haar meest persoonlijke en spraakmakende documentaire te gaan maken over de zorg van morgen. Vandaag.

Mag ik je kussen?

TheaterMakers Radio Kootwijk neemt je mee in een bloedeerlijke en uitdagende theatervoorstelling over de toekomst van de zorg voor ouderen en chronisch zieken.
Over de actuele belevingswereld van zorgmedewerkers, hun dilemma’s en hun nooit aflatende inzet voor cliënten. Over misschien wel moeilijke keuzes moeten maken en wat dat doet met hun zorghart. Over een zorg probleem dat van ons allemaal is.

Een theatervoorstelling met 6 topacteurs, muziek, multimediatechnieken en een prachtig decor van Marjolein Ettema. Spraakmakend en een hart onder de riem tegelijk. Theatervoorstelling Mag ik je kussen? is ontwikkeld door TheaterMakers Radio Kootwijk in coproductie met de VVT-sector. De voorstelling is onderdeel van het programma Over Morgen, een initiatief van A+O VVT.

Voor alle speeldata, tickets en informatie kijk op www.vvtwerktaanmorgen.nl


“Gevoel van erkenning! Prachtig”

“Wauw! Wat intens. Prachtig de vinger op de zere plek, spijker op z’n kop. Bedankt voor deze erkenning.”

“Zo indrukwekkend. Komt erg binnen. Laat me nog niet los. Dit moet iedereen zien en beleven.”

Herkenning, erkenning, dialoog over vandaag én morgen. Jullie geven hiermee een stem, beeld, geluid aan allen betrokken in en aan de zorg. Dank!Margje MahlerBestuurder Zorggroep Apeldoorn

De Makers

Ada van der Hoeven
Loulou Rhemrev
Chava voor in ’t Holt
Alexandra Alphenaar


Lieke van Heest
Sophie Schut
Pieternel Osinga
Henke Tuinstra
Alexandra Alphenaar

Noël Suiker
Charlene Sancho
Dahiana Candelo
Jilviën Oosterwolde


Gijsbert van Heest
Pieter van der Sman
Paul van Soest
Nico de Vries

Richard Voskamp
Alexander Wolff
Abel de Vries
Olaf Malmberg


Das – Muzikant / DJ
Dave van Beek
Bas Bons
Olaf Malmberg
Michel Sorbach

Filmbijdrage van Mirjam Vriend, Heike Wisse, Howard van Dodemont en Walter Supèr

Tekst en Regie Walter Supèr Muziekcompositie en uitvoering Dave Van Beek en Bas Bons Lied ‘De Wereld Beweegt’ – Wende Snijders Choreografie Winston Arnon Decorontwerp Marjolein Ettema Decorbouw Robin Hooijboer Filmregie Olaf Malmberg Filmproductie Video voor Theater Technische Coördinatie Lesley Pols Technische Uitvoering JG Theatertechniek – Rik Broer Kleding Dorien de Jonge Productie Coördinatie Bas Bovelander Communicatie Friede Klein Koerkamp Managementondersteuning Eva Van Der Craats Management Daphne Goudsmit

Met dank aan Aukje Nauta, Studio Bloq, Post Castelijn Casting en alle medewerkers van Solis, Thuiszorg NL, De Wever, Woonzorggroep Samen, Maldenburch, Topaz, A Zorg, Opella, Actiz, ABC Zorg, Lelie Zorggroep, Austerlitz – Jan Smelink en CZ Zorgverzekeraar die ons geïnspireerd hebben en bij wie we vrijuit mochten vragen en meekijken in de praktijk van alledag.