De Limonade­fabriek

Over het ziekenhuis van de toekomst

Agenda

Geen voorstellingen

Spelers & muzikanten

Over deze voorstelling

Zorgverleners in het ziekenhuis van de toekomst

Je wilt het beste. Je wilt voldoening. Je wilt meer met minder. Je moet meer met minder. Je wilt fijn werken. Je wilt waardering. Je wilt resultaat. Je wilt datgene doen waarom je ooit voor dit vak  gekozen hebt. Je wilt er zijn voor de mensen die jouw zorg nodig hebben. Je wilt dat het klopt. Je wilt trots zijn. Je wilt het mooiste werk dat er is. Je wilt in een ziekenhuis werken. Je wilt de beste zijn. Anders nog iets? Je wilt van citroenen limonade kunnen maken.

Uit ons gastenboek

“Heel confronterend en tegelijk enorm inspirerend om het anders te doen.”

“Mooie muziek, de teksten raken me diep.”

“Dit zou de hele gezondheidszorg moeten zien.”

De Limonadefabriek is een uitdagende en confronterende muziektheatervoorstelling over het thema ‘patiënt centraal’ in het ziekenhuis van de toekomst. Over de arts, de verpleegkundige, de OK medewerker en de patiënt ‘nieuwe stijl’. Een spraakmakende theatervoorstelling over wie je als zorgverlener eigenlijk wilt zijn. Moet zijn. Moeten?

De Limonadefabriek is een co-productie met RadboudUMC en is tot stand gekomen met bijdragen van Diaconessenhuis Leiden en geïnspireerd door het gedachtegoed van Cathy van Beek, professor Bas Bloem, professor Hein Gooszen en professor Jan Kremer.

De Limonademaker

De titel ‘de Limonadefabriek’ is geïnspireerd op de verhalenbundel ‘de Limonademaker’ van Johan van de Velde (Essentis). Onder het mom: ‘Brengt het lot citroenen op je pad, maak er dan limonade van’ heeft Johan een bundel samengesteld met als rode draad de essentie van het leven.

Cast & crew

Theo Waver, piano en zang
Tom Meulman
2e patiënt ‘mevrouw’ en cello
Eva van de Poll
Liesbeth Christiansen-Waver, Arts Nathalie, anesthesioloog Gerda
Loulou Rhemrev
Milou Christiansen, verpleegkundige Rianne, OK assistent Dora
Yora Rienstra / Mareille Labohm
Hans Christiansen, verpleegkundige Bert, Chirurg Dr. Limmen
Paul van Soest

Tekst en muziek
Tom Meulman en Walter Supèr
Regie
Walter Supèr
Licht en geluid
Generations Light en Sound
Management
Daphne Goudsmit