De Hartkamers van Eva

Welkom in het huis van Eva

Over deze voorstelling

Welkom in het huis van Eva

Ik ben Jeske. En ik ben best wel moe van de coronatijd. Jij? Ik wil zo graag weer vooruitkijken, voelen hoe het is om weer ‘gewoon’ te leven en te werken. Daarom ben ik vanochtend in mijn hartkamer gaan zitten. De kamer waar ik helemaal mijzelf mag zijn, kan zeggen en vinden wat ik voel. En ik deed mijn ogen dicht en ineens had ik een wonderlijke ervaring; ik zag ik de wereld waar ik werk in 2025. Ik zat in het Huis van Eva.

Eva is een cliënt die mij meenam naar 2025. Ik zag mijn eigen werkleven in de toekomst. Voortgaand op de bedoeling, regelarm en zelforganisatie. En ik besefte mij wat mij te wachten stond. En ik vroeg mij af: wil ik dat wel? En als ik dat wil, hoe wil ik het dan? Alleen al door die vragen te stellen voelde ik mijn eigen liefde, lef en meesterschap waarmee ik die toekomst tegemoet wil gaan.

En toen besefte ik dat ik iedereen zo’n hartkamer gun. Omdat we deze toekomst met elkaar zullen gaan bouwen. Meer dan ooit zijn we op elkaar aangewezen als een team voor onze cliënten in een steeds complexere samenleving. En daarom wil ik samen met jullie het Huis van Eva bezoeken.

Lieve groet,
Jeske.

Zonder hart geen gevoel
Zonder gevoel geen kompas
Zonder kompas geen richting
Zonder richting geen doel

Over De Hartkamers van Eva

De Hartkamers van Eva was een unieke theaterbeleving met de Philadelphia-bus ‘Op weg naar 2025’. De Philadelphia-bus reed door heel Nederland met 18 hartkamers. Je zat als toeschouwer in de bus in je eigen hartkamer en daarmee in het decor van de voorstelling. In je éénpersoonscabine, voor een groot scherm met koptelefoon op, werd een intense beleving gecreëerd. In de bus ontmoette je Jeske via een livestream en samen met haar bezocht je het Huis van Eva. Met een combinatie van live spel, muziek en filmbeelden van Eva en haar huis van de toekomst. Via een chatscherm stond je direct in contact met de acteur die de rol van Jeske vertolkte en had je invloed op het verloop van de voorstelling. Dit alles bij elkaar maakte deze theaterbeleving zo uniek. Het was wonderlijke reis in de toekomst wordt met 475 livestream voorstellingen van maart 2021 tot en met november 2022.


Cast en Crew

Jeske
De rollen van Jeske werden afwisselend gespeeld door: Loulou Rhemrev, Floor van Esch, Yora Rienstra, Alexander Wolff, Anke van ’t Hof, Sophie Schut & Pieter van der Sman

Eva
Henke Tuinstra
Jilke
Loulou Rhemrev
Wies
Anke van ‘t Hof
Meis
Pieternel Osinga
Constantijn
Abel de Vries
Brando
Dennis Rudge
Phi
Pepper aangestuurd door Patrick Coumans
Professor
Pieter van der Sman
Moeder Eva
Mirjam Vriend

Livestream studio
Dave van Beek
Frank Stukker

Regie
Walter Supèr
Concept en research
Sophie Schut, Walter Supèr
Tekst
Walter Supèr
Muziekcompositie en uitvoering
Dave van Beek
Zang
Bas Bons
Technische coördinatie
JG Theatertechniek
Filmregie en -productie
Olaf Malmberg & Dirty Paws Media
Decor en bus ontwerp
Fraai Projecten BV
Visagie
Vito van Haagen
Productieleiding
Jantien Goudsmit
Communicatie
Friede Klein Koerkamp
Management
Daphne Goudsmit