De Bedoeling

Gehandicaptenzorg, wat is de bedoeling?

Over deze voorstelling

De participatie maatschappij en gehandicaptenzorg;
Wat is de bedoeling?

Je werkt in de gehandicaptenzorg met hart en ziel. Je wordt geconfronteerd met politieke besluiten, forse bezuinigingen en een niet afnemende vraag door cliënten naar jouw zorg. Je ziet collega’s vertrekken, contracten worden niet verlengd. Ze vragen aan jou om meer te denken vanuit ‘zorgen dat’ in plaats van ‘zorgen voor’. Je hoopt op medewerking van vrijwilligers en familie maar dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Soms weet je gewoon niet meer hoe het verder moet. Wat is de bedoeling?

TheaterMakers Radio Kootwijk ontwikkelde speciaal voor Philadelphia Zorg theatervoorstelling De Bedoeling.

“De theatervoorstelling en uitwerking ervan binnen de organisatie is nog beter geworden dan ik gewenst had.”Greet PrinsBestuursvoorzitter Philadelphia Zorg

Een voorstelling rond het verhaal van Michael, een cliënt met een meervoudige beperking. Met één grote passie: muziek maken. Om hem heen een team van toegewijde professionals die allemaal het beste willen voor Michael. Dan komt de broer van Michael met het bericht dat het voor Michael wellicht beter is als hij verhuist naar een andere instelling. Dit roept heftige emoties op binnen het team. Schieten zij zelf te kort? Als het echt om Michael gaat, wat is dan de bedoeling?

“Soms weet je gewoon niet meer hoe het verder moet. Wat is de bedoeling?”

Ruim 6000 betrokkenen van Philadelphia Zorg zagen de theatervoorstelling en kwamen met elkaar in gesprek. Een dialoog die binnen Philadelphia een belangrijk onderdeel vormde van het transitie traject ‘Zorgen voor naar Zorgen dat’. Inmiddels is op veler verzoek en in samenwerking met Philadelphia de theatervoorstelling toegankelijk voor een breder publiek en De Bedoeling blijft als zodanig in ons repertoire.