Vernieuwende producties

TMRK en multimedia

TheaterMakers Radio Kootwijk houdt van vernieuwing. Zo ook binnen het culturele veld met de theatervoorstellingen die wij maken. Enkele voorbeelden:

Livestream Hartkamers

Voor de Hartkamers van Eva voor Philadelphia Zorg hebben we een 19 meter(!) lange stadsbus omgebouwd tot een rijdend theater.

In de bus zijn 18 coronaproof ‘hartkamers’ gebouwd waar het publiek in plaats kan nemen. Elke hartkamer bevat een groot beeldscherm, koptelefoon en chatbord. 

livestream

Vanuit de nieuw ingerichte studio in De Theaterloods die in livestream verbinding staat met de bus worden in totaal 475 livestream voorstellingen gespeeld en gestreamd naar het publiek in de bus. Interactief, in direct contact met de hoofdrolspeler in haar hartkamer. Met een combinatie van live spel, direct contact en gefilmde scenes beleef je als publiek een waarachtige theatervoorstelling. Alleen compleet anders dan je gewend bent in een ‘gewone’ theaterzaal. 

Theater met gebruik van een interactieve app: Huis van Sarah

Huis van Sarah is een van ons meest innovatieve theaterprogramma’s.
Een Covid-proof multimediale coproductie in opdracht van Wij Techniek, met als thema de energietransitie.

Tijdens de voorstelling begeleidt ‘de Huis van Sarah app’ jou als bezoeker door zes verschillende kamers, met Sarah als je persoonlijke gids, die je via de app toespreekt. Na de voorstelling krijg je suggesties voor het vervolg, kun je vragen van Sarah beantwoorden en kun je in contact komen met andere bezoekers van de voorstelling.

het ontwerp

Het ontwerp van de app sluit naadloos aan bij het (decor)ontwerp van de voorstelling, Het visueel ontwerp is dan ook in nauw overleg met de makers van de voorstelling zelf ontwikkeld. Daardoor voelt het gebruik van de app integraal als een onderdeel van de voorstelling zelf.

Download hier de Huis van Sarah app op iOS of Android.

"Je wordt eigenlijk met de app meegenomen door het huis van Sarah, en daar ga je zien en meemaken wat er allemaal gebeurt met de wereld, en welke bijdrage de installatiebranche daaraan kan geven"

Robot als acteur

Theatervoorstelling ‘Hier staan wij’ over de ontwikkelingen binnen de gehandicaptenzorg. 

Pepper

Philadelphia verkent sinds 2016 met de Pepper robot (bij Philadelphia omgedoopt tot robot Phi) de mogelijkheden van sociale robotica voor hun cliënten. Een ontwikkeling die emoties en vragen oproept. Daarom hebben wij robot Phi een rol gegeven tussen de ‘levende’ acteurs.  Phi beweegt en praat mee in scenes.

Wies: “Phi, wat kan jij wat ik niet kan?”

Phi: “Nooit chagrijnig zijn”

 

Bekijk rechts een fragment van Pepper in de voorstelling ‘Hier staan wij’

Vuurdoop app

Vuurdoop is een openhartige theatervoorstelling over werken bij de Landmacht. Het geeft een inkijk in wat vaak onbesproken blijft: wat er gebeurt op uitzending, over het leven op een kazerne hoe sociale veiligheid wordt ervaren. De voorstelling maakte een hoop gesprekstof los binnen de Landmacht. De communicatie met uitnodiging en vervolgmogelijkheden werden vormgegeven met een app.

een app als verlengstuk voor de voorstelling

In de app staan gespreksonderwerpen, vragen uit de praktijk, stellingen en verdere hulpmiddelen om teams te ondersteunen met het vervolg op de voorstelling.