Cultureel ondernemen buiten de gebaande paden

nieuws
Rauw TheaterMakers Radio Kootwijk
Door
TheaterMakers Radio Kootwijk
Datum
31 maart 2019
Tags
Deel
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Op 13 juni a.s. organiseert TheaterMakers Radio Kootwijk speciaal voor een selecte groep theatermakers, producenten, theaterdirecteuren, impresariaten en journalisten het programma ‘cultureel ondernemen buiten de gebaande paden’ in hun huistheater De Theaterloods in Radio Kootwijk.

Waarom? Omdat wij ons verhaal willen delen met jullie. Omdat wij ervaren dat er volop mogelijkheden zijn om een nieuw theaterpubliek te bereiken en dat theater een veel grotere rol in de samenleving kan spelen. Ontdek hoe TheaterMakers Radio Kootwijk binnen de culturele markt sponsoring en samenwerking met het bedrijfsleven een nieuwe dimensie geeft.

TheaterMakers Radio Kootwijk bestaat al een tijdje. Inmiddels hebben we meer dan 250.000 voorstellingsbezoekers, grotendeels ‘nieuw’ theaterpubliek aangetrokken en maken we jaarlijks 2 tot 3 nieuwe voorstellingen met een artistieke kern van ca. 15 gerenommeerde spelers die met elkaar in 2019 meer dan 300 voorstellingen spelen. 

TheaterMakers Radio Kootwijk maakt voorstellingen in nauwe samenwerking met organisaties voor hun publiek. Bijvoorbeeld Ons DNA met het Openbaar Ministerie, Camping Jokkmokk met Radboud UMC, Vuurdoop met Defensie en Rauw met de Politie. Geen vormingstheater, geen ‘educatieve’ voorstellingen, geen antwoorden maar confronterende en soms ontregelende voorstellingen die een gesprek willen losmaken binnen organisaties over de essentie van hun bestaan. Voorstellingen met impact, gemaakt vanuit artistieke en inhoudelijke vrijheid.