“Slecht nieuws”

Nieuwsbrief
Door
Walter Supèr
Datum
12 december 2019
Deel

Dat vraagt om aandacht. Ik lees het geweldig interessante boek ‘De meeste mensen deugen’ van Rutger Bregman. Ik betaal mijn zoon van 17 een uurtarief van 10 euro als hij dat boek leest. Beter kan ik zijn schoolgeld niet besteden. Rutger Bregman schrijft onder andere over de impact van onze nieuwszenders, de media in vele vormen. En dat dit nieuws vaak slecht nieuws is met bovendien een onjuiste weergave van de waarheid. Over hoe dit ‘nieuws’ ons vormt en misleidt.

Ik schrijf nu een nieuwsbrief. En ik wil vooral goed nieuws vertellen. Wetende dat een hoop lezers afhaken bij goed nieuws. Waarom heeft dat geweldige tijdschrift De Optimist maar een oplage van 10.000? Slecht nieuws trekt onze aandacht. Goed nieuws niet. Dus als je nu verder wilt lezen moet dit een bewuste keuze zijn. Ik ga namelijk enkel goed nieuws vertellen. Over de groep mensen en de heerlijke plek in Radio Kootwijk waar we dit jaar konden werken, leven en liefhebben.

"Slecht nieuws" 1

2019 was ons meest succesvolle jaar ooit. Met 293 voorstellingen van TheaterMakers Radio Kootwijk en daarbij opgeteld nog de voorstellingen onder eigen vlag van onze spelers, bijvoorbeeld op de inspiratiefestivals. Ik ga korte goednieuws items weergeven, sorry het is heel saai;
– Rauw gaat internationaal; in januari spelen we 9 voorstellingen in Gent!
 De politiek heeft ons gevonden; Staatssecretaris Barbera Visser, Minister Bijleveld, Minister Grapperhaus, Jesse Klaver met zijn volledige GroenLinksfractie en verschillende Kamerleden van verschillende partijen bezochten dit jaar De Theaterloods om een voorstelling van TheaterMakers Radio Kootwijk te zien. En over de spraakmakende voorstellingen werden Kamervragen gesteld…
– Vuurdoop bereikt 20.000 mensen binnen de Landmacht en zet de focus op sociale veiligheid en leiderschap. En samen met onze partner Organisatieluisteraars is er een diepgaand vervolgprogramma ontwikkeld waaronder de Vuurdoopapp als interactief hulpmiddel. Wat een uitdaging en impactvolle opdracht, elke dag weer. En wat een lef toont De Landmacht met dit programma.

"Slecht nieuws" 2

– Nieuwe Vrienden bestond 5 jaar en wordt nog steeds gespeeld in theaters door het land. Volgend jaar komt er een nieuwe voorstelling uit die we opnieuw samen ontwikkelen met OTIB, het ontwikkel en opleidingsfonds van de technische installatiebranche. Over voorloper zijn van de energietransitie. Over impact gesproken…
– Philadelphia Zorg, een van ons meest gewaardeerde en leuke opdrachtgevers, gaat ook in 2020 door met het Inspiratiefestival in De Theaterloods rond zelforganiserend werken. Mede omdat ze hebben vastgesteld dat bezoekers van het inspiratiefestival en de daaropvolgende start met zelforganiserend werken, leidt tot een significante stijging van medewerkerstevredenheid. Dat festival is echt elke keer weer een feest om te mogen doen.
– 13 februari gaat Mindlab in première! Een theatervoorstelling die het hart raakt van de wetenschapswereld. Een coproductie met Universiteit Twente en Universiteit Utrecht.

Ben jij er nog na al dit saaie goed nieuws? Fijn, want ik wil je graag bedanken voor jouw bijdrage, als toeschouwer, belangstellende, deelnemer en bovenal wil ik bedanken al mijn geweldige collega’s en de opdrachtgevers die het werk, leven en de liefde zo enorm waardevol maken.
 
Ik wens jullie allen veel goed nieuws in 2020 en beveel je van harte aan het boek ‘De Meeste mensen deugen’.
 
Walter Supèr