Over TheaterMakers Radio Kootwijk

theatervoorstellingen over werk, leven en liefde

TheaterMakers Radio Kootwijk (voorheen bekend als Productiehuis Plezant) maakt spraakmakende theatervoorstellingen, vaak op het snijvlak van werk, leven en liefde. Uniek zijn de theatervoorstellingen die in nauwe samenwerking worden gemaakt met organisaties voor hun publiek.

Bijvoorbeeld Ons DNA met het Openbaar Ministerie, Camping Jokkmokk met Radboud UMC, Vuurdoop met Defensie, Rauw met de Politie en Mindlab met Universiteit Twente en Utrecht.
Geen vormingstheater, geen ‘educatieve’ voorstellingen, geen antwoorden maar confronterende en vaak inspirerende voorstellingen die een gesprek willen losmaken binnen organisaties over de essentie van hun bestaan. Voorstellingen met impact die de inspiratiebron vormen voor het openhartige gesprek.  

Wat ons drijft

Wij zijn nieuwsgierig naar hoe we met elkaar werken en leven. Naar het leven op ons werk en de impact daarvan op ons welzijn. Naar hoe mensen elkaar kunnen versterken of juist verzwakken. We zijn nieuwsgierig naar de keuzes die we maken en in hoeverre ons dat helpt op de manier zoals we dat ooit hadden bedacht. 

Anderzijds willen we graag mooie theatervoorstellingen maken. Voorstellingen die ons inhoudelijk en artistiek voldoening geven. Wij zijn kunstenaars die telkens weer een vorm zoeken om verhalen te vertellen en te inspireren. Wij zijn ook kunstenaars die graag midden in de samenleving willen staan, die actuele voorstellingen maken over maatschappelijke vraagstukken waarmee een grote groep mensen wordt geraakt. Een grotere en meer diverse groep dan het ‘reguliere’ theaterpubliek. Vanuit de missie dat theater een grote impact kan hebben op een duurzame samenleving. Juist daarom vinden we het heel leuk om voorstellingen te maken met bedrijven en organisaties voor hun publiek. 

Over TheaterMakers Radio Kootwijk

Artistieke en zakelijk leiding

TheaterMakers Radio Kootwijk biedt onderdak aan ruim 30 professionals uit het vak. De artistieke leiding is in handen van Walter Supèr, samen met het artistieke kernteam. Daarnaast staat Daphne Goudsmit voor de zakelijke leiding en als ‘bruggenbouwer’ naar organisaties. Jaarlijks maken wij vanuit ons huistheater De Theaterloods in Radio Kootwijk 2 à 3 nieuwe voorstellingen in coproductie met organisaties of op eigen initiatief.