Failliet?

Nieuwsbrief
TheaterMakers Radio Kootwijk Walter Super Zendgebouw klein (C) Nicoline Rodenburg
Door
TheaterMakers Radio Kootwijk
Datum
30 april 2020
Deel

Er zijn twee vormen van failliet. De eerste door geldgebrek. De tweede door inspiratieloosheid. Niks nieuws creëren dus. Faillissement volgt onherroepelijk.

We beginnen met geldgebrek. Neem een monumentaal gebouw van 1200 m2, ca. twintig medewerkers en een volle agenda tot zeker ver in juni. Tel daar een totale ‘lockdown’ bij op en je hebt een spannend script. Wat is werkelijk van waarde? Nou, bijvoorbeeld dat we al tien jaar een Raad van Inspiratie en Reflectie hebben. Met wijze mensen die ons gevraagd en ongevraagd laten reflecteren op wat we doen en laten. Waaronder emiraat professor Wessel Ganzevoort die ons dwong om een spaarpotje aan te leggen. Voor als het tegenzit…. “Voor minimaal een half jaar” verordende Wessel. Dankjewel Wessel. We leven nog.

TheaterMakers Radio Kootwijk

Dan inspiratieloosheid. Verwar dit overigens niet met tijdelijke verlamming, van een soort die veel voorkomt na een plotselinge lockdown, zo hebben wij zelf ervaren. Om vervolgens weer bij je positieven te komen en wakker te worden in een nieuwe realiteit. Een braakliggend terrein vol vragen, wensen en verlangens van talloze mensen. Inspiratie? Reken maar. Dus? Koppen bij elkaar met het creatieve kernteam. Hier ligt onze taak als kunstenaars. Als er behoefte is aan een kuuroord voor de ziel en de zaak dan is het wel nu. Voeden die ziel. Om vervolgens keuzes te kunnen maken die duurzaam zijn. Voor jezelf, voor anderen, voor jouw werk, leven en de liefde. Wat is werkelijk van waarde voor de post-corona generatie? Aan het werk.
 
Failliet? Wel zeker niet!!

Failliet? 1

Lieve bekenden van TheaterMakers Radio Kootwijk en De Theaterloods, we zullen er staan in vol ornaat als jullie weer bij ons mogen komen. Corona-proof. Met nieuwe teksten, liedjes, beeldende vormen, boeken, wandelingen, inspiratiecolleges en meer. In nieuwe vormen, voor 1,5 meter ‘economieën’, voor mensen die snakken naar verdieping, inspiratie en antwoorden willen vinden bij zichzelf voor nu en verder. Onze inspiratiemachine draait inmiddels weer op volle kracht. Voor kleine en grote groepen. Gelukkig is er nog veel mogelijk in en rond die prachtige locatie van ons in Radio Kootwijk.