Mindlab bij TU/e een succes

Blog
Door
TheaterMakers Radio Kootwijk
Datum
19 juli 2022
Tags
Deel

1.252 TU/e’ers zagen theatervoorstelling Mindlab over belangrijke thema’s in de wetenschappelijke wereld. Wat bracht Mindlab bij hen teweeg? En, wat zijn de vervolgstappen om sociale veiligheid hoog op de agenda te houden?

Een wake-up call. Confronterend. Herkenbaar. Indrukwekkend. Emotioneel. Wat verschillende reacties op de theatervoorstellingen van Mindlab, die in juli zijn gehouden aan onze universiteit. Mindlab wil het gesprek op gang brengen over sociale veiligheid, leiderschap, Erkennen & Waarderen, wetenschappelijke integriteit en de balans tussen onderzoek en onderwijs. Want het stopt niet met de voorstelling: dat is enkel het startpunt om sámen open te kunnen praten over deze belangrijke thema’s binnen de wetenschap.

“Dat gebeurt hier toch niet, zeiden mijn collega’s vooraf aan de voorstelling over misstanden. Maar het gebeurt overal, en na het zien van Mindlab realiseerden ze zich dat ook”, zegt Rianne Conijn, universitair docent in de Human-Technology Interaction-groep (faculteit Industrial Engineering & Innovation Sciences).

Bekijk het volledige artikel via deze link. De video met eerste reacties op Mindlab is daar ook te zien.