Mag ik je kussen?

Nieuws
Mag ik je kussen?
Door
TheaterMakers Radio Kootwijk
Datum
12 januari 2023
Deel

Is de titel van onze nieuwe voorstelling die 2 februari in première gaat. Zelden een titel gehad die op voorhand zoveel vrolijkheid geeft als we aan het werk zijn. “Ik zoek een decor voor mag ik je kussen. Een acteur voor mag ik je kussen. Zullen we aan het werk gaan met mag ik je kussen? Waar gaan we het over hebben? Mag ik je kussen!”

Ik vind het ook een goede nieuwjaarsgroet; Mag ik je kussen? Vertaald in; mag ik je bedanken, liefhebben, eren, liefdevol begroeten. Mijn voornemen is om het gewoon vaker te zeggen. De wens van de gedachte uit te spreken. Als tegenhanger tegen de boze, verongelijkte en polariserende stemmen die je steeds meer hoort. Dus weet waar het vandaan komt als je ineens bij ons wordt overvallen door zo’n vraag of een variant daarvan.

Goed, terug naar de theatervoorstelling Mag ik je kussen?
Een theatervoorstelling over zorg van morgen. Over een exploderende zorgvraag binnen verpleeghuizen en thuiszorg. 
“Mag ik de handjes zien? Go, go, go. Pump up the volume. 1,4 miljoen ouderen wordt 2,6 miljoen! Handjes in de lucht.”

Een ding is duidelijk: zorgmedewerkers alleen kunnen dit niet oplossen. Dit is een uitdaging voor ons allemaal. Theatervoorstelling Mag ik je kussen? daagt uit en inspireert om een belangrijk gesprek te kunnen voeren met alle mensen die betrokken zijn bij de zorg van morgen. 

TheaterMakers Radio Kootwijk heeft de vraag gekregen van A+O VVT voor het ontwikkelen van deze voorstelling. Met ondersteuning van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid is het mogelijk gemaakt dat we 300 voorstellingen gaan spelen door het hele land om zoveel mogelijk mensen van de VVT sector te bereiken en met elkaar in gesprek te brengen over zorg van morgen. Voor ons een geweldige uitdaging waar de repetities momenteel in volle gang voor zijn.

Tipje van de sluier: muziek, dans, video, een prachtig decor en geweldige acteurs. De ideale mix voor weer een echte TMRK voorstelling. Mag ik je kussen?