#Trots dat TMRK genoemd wordt in De Volkskrant. En waarom onze theatervoorstellingen werken? Omdat wij geen ‘leerstukken’ maken waar antwoorden in zitten maar gelaagde theatervoorstellingen die je een ervaring bieden die onder je huid kruipt en van daaruit je inspireert tot eigen antwoorden, of tenminste vragen die er toe doen. Precies wat de waarde van kunst is.

Naomi Ellemers laat met haar onderzoek zien dat de noodzaak van theatervoorstelling Mindlab actueler is dan ooit. Als een van de ambassadeurs en inspiratoren van theatervoorstelling Mindlab deed zij onderzoek naar grensoverschrijdend gedrag in de academische wereld. “Louter gedragscodes en vertrouwenspersonen instellen is niet voldoende.”
Mindlab is een voorstelling die het hart raakt van de wetenschap en het gesprek los wil maken over wie we zijn, en waar we (voor) staan en waar we naartoe willen.

INTERVIEW NAOMI ELLEMERS

Hoe kun je wetenschap bedrijven in een cultuur waar competitie, werkdruk en seksuele intimidatie de boventoon voeren?

Ook in de wetenschap komt grensoverschrijdend gedrag veelvuldig voor. Gedragswetenschapper Naomi Ellemers onderzocht waarom het zo moeilijk is om het wangedrag de kop in te drukken. En hoe het misschien toch anders kan.

Lees het volledige interview met Naomi Ellemers in De Volkskrant hier.