MINDLAB ALS STARTPUNT VOOR OPEN GESPREKKEN OVER SOCIALE VEILIGHEID, LEIDERSCHAP EN MEER
19 JULI 2022

1.252 TU/e’ers zagen theatervoorstelling Mindlab over belangrijke thema’s in de wetenschappelijke wereld. Wat bracht Mindlab bij hen teweeg? En, wat zijn de vervolgstappen om sociale veiligheid hoog op de agenda te houden?

Een wake-up call. Confronterend. Herkenbaar. Indrukwekkend. Emotioneel. Wat verschillende reacties op de theatervoorstellingen van Mindlab, die in juli zijn gehouden aan onze universiteit. Mindlab wil het gesprek op gang brengen over sociale veiligheid, leiderschap, Erkennen & Waarderen, wetenschappelijke integriteit en de balans tussen onderzoek en onderwijs. Want het stopt niet met de voorstelling: dat is enkel het startpunt om sámen open te kunnen praten over deze belangrijke thema’s binnen de wetenschap.

“Dat gebeurt hier toch niet, zeiden mijn collega’s vooraf aan de voorstelling over misstanden. Maar het gebeurt overal, en na het zien van Mindlab realiseerden ze zich dat ook”, zegt Rianne Conijn, universitair docent in de Human-Technology Interaction-groep (faculteit Industrial Engineering & Innovation Sciences).

Lees het volledige artikel en bekijk de eerste reacties op Mindlab bij de TU/e via deze link.