Prof.dr. Ellen Giebels over Mindlab

Ervaring
Ellen Giebels TMRK Mindlab
Door
TheaterMakers Radio Kootwijk
Datum
28 oktober 2021
Deel

Theatervoorstelling die het hart van de wetenschapswereld raakt

‘De wetenschap ligt onder een vergrootglas. Integriteitsvraagstukken, opbrengst voor de samenleving, kwaliteit van onderwijs, internationalisering en financiering. Er wordt steeds meer van ons gevraagd. Tegelijkertijd blijft voor mij de wetenschap een fantastische plek om te werken. De afgelopen jaren bekruipt mij wel steeds vaker het gevoel: hoe houd ik alle ballen in de lucht? En wat doet er echt toe? En dat hoor en zie ik ook om me heen. Een goed moment dus om eens stil te staan bij wat ons drijft, maakt en bezighoudt; wat vinden we echt belangrijk in ons werk?’
– Prof.dr. Ellen Giebels, initiatiefnemer van Mindlab

TMRK heeft Mindlab ontwikkeld in coproductie met de universiteiten van Twente en Utrecht.
Mindlab is een initiatief van prof.dr. Ellen Giebels van de Universiteit Twente. Samen met Melanie Braamhaar en Theo Toonen van de Universiteit Twente en Naomi Ellemers en Madelijn Strick van de Universiteit Utrecht vormden zij het klankbordteam voor de ontwikkeling van de theatervoorstelling.

Mindlab wil medewerkers van universiteiten uitdagen en inspireren om met elkaar te praten en na te denken over die onderwerpen die vaak juist niet besproken worden. Want een openhartig gesprek is een van de krachtigste middelen om verandering op gang te brengen.
De voorstelling is in 2020 gestart op de Universiteit Twente. Inmiddels is de Mindlab-beweging ook op gang gekomen op andere universiteiten.

Meer weten over Mindlab en de Universiteit Twente? klik hier of bekijk de trailer.