Het Openbaar Ministerie & Ons DNA

Ervaring
Ons DNA Kitty Nooy
Door
TheaterMakers Radio Kootwijk
Datum
9 juli 2018
Deel

Het Openbaar Ministerie vormt een hoeksteen van de BV Nederland. Integriteit vormt een belangrijke waarde voor alle medewerkers. TheaterMakers Radio Kootwijk was gevraagd om een theatervoorstelling te maken om het thema integriteit in de schijnwerper te zetten bij alle medewerkers. Theatervoorstelling Ons DNA was het resultaat.

Een theatervoorstelling voor en over het Openbaar Ministerie. Over werk en leven binnen het OM. Weerbarstig, vol dilemma’s, 24 uur per dag, 7 dagen in de week. Over integriteit in relatie tot werk en leven binnen de wereld van het OM.

De theatervoorstelling werd opgevolgd met een programma die tot stand komt door een samenwerking tussen onze partner OrganisatieLuisteraars o.l.v. Erica Meijerman en OM. Interne gesprekbegeleiders van OM werden voorbereid op hun rol in de gesprekken en het verdere vervolgprogramma waarin verschillende thema’s werden uitgediept.

De voorstelling oogstte veel waardering en openhartige gesprekken. Uiteindelijk kwamen er ruim 3.500 medewerkers naar De Theaterloods in Radio Kootwijk. Een jaar na dato waren er binnen verschillende parketten verdiepende programma’s gestart met begeleiding van OrganisatieLuisteraars. Ook maakte TheaterMakers Radio Kootwijk hiervoor een serie filmpjes met personages uit Ons DNA.

Lees hier meer over de impact van theatervoorstelling Ons DNA bij het openbaar Ministerie.