Het Openbaar Ministerie & Ons DNA

Ervaring
Ons DNA Kitty Nooy
Door
TheaterMakers Radio Kootwijk
Datum
9 juli 2018
Deel
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Het Openbaar Ministerie vormt een hoeksteen van de BV Nederland. Integriteit vormt een belangrijke waarde voor alle medewerkers. TheaterMakers Radio Kootwijk is gevraagd om een theatervoorstelling te maken om het thema integriteit in de schijnwerper te zetten bij alle medewerkers. Ons DNA is het resultaat.

Een theatervoorstelling voor en over het Openbaar Ministerie. Over werk en leven binnen het OM. Weerbarstig, vol dilemma’s, 24 uur per dag, 7 dagen in de week. Over integriteit in relatie tot werk en leven binnen de wereld van het OM.

De theatervoorstelling wordt opgevolgd met een programma die tot stand komt door een samenwerking tussen onze partner OrganisatieLuisteraars o.l.v. Erica Meijerman en OM. Interne gesprekbegeleiders van OM worden voorbereid op hun rol in de gesprekken en het verdere vervolgprogramma waarin verschillende thema’s worden uitgediept.

De voorstelling oogst veel waardering en openhartige gesprekken. Uiteindelijk komen er ruim 3.500 medewerkers naar De Theaterloods in Radio Kootwijk. Een jaar na dato zijn binnen verschillende parketten verdiepende programma’s gestart met begeleiding van OrganisatieLuisteraars. Ook maakte TheaterMakers Radio Kootwijk hiervoor een serie filmpjes met personages uit Ons DNA.

Lees hier meer over de impact van theatervoorstelling Ons DNA bij het openbaar Ministerie.