Philadelphia Zorg & Hier staan wij

Ervaring
Greet Prins TheaterMakers Radio Kootwijk Philadelphia Zorg
Door
TheaterMakers Radio Kootwijk
Datum
9 juli 2018
Deel

Philadelphia is een landelijke organisatie voor mensen met een beperking. In een transitie naar zelf organiserend werken was TheaterMakers Radio Kootwijk gevraagd voor het ontwikkelen van de theatervoorstelling Hier staan wij. De voorstelling vormde een ontroerend en eerlijk portret van een team dat zelforganiserend gaat werken en besluit om over alle valkuilen en dilemma’s een film te maken. Een filmproductie die de nodige spanningen oplevert binnen het team; zelforganisatie in de praktijk…

De theatervoorstelling maakte onderdeel uit van het Inspiratiefestival ‘De Bedoeling, het werkt!’ in De Theaterloods in Radio Kootwijk en creëerde een eerlijk verhaal over de zoektocht naar zelforganisatie; wat betekent dat nu eigenlijk, wat verandert er nu voor ons als team en welke meerwaarde kan het voor mij als medewerker hebben? Door over vragen als deze met elkaar in gesprek te gaan, ontdoen mensen zelforganisatie van de aureool van wondermiddel, van bezuiniging of van opgelegde managementtool.

Het programma kwam tot stand samen met onze samenwerkingspartner Erica Meijerman en haar collega’s van OrganisatieLuisteraars.