Brigade-generaal Kees de Rijke over Vuurdoop

Ervaring
Door
TheaterMakers Radio Kootwijk
Datum
28 maart 2021
Deel

‘Geen bullshit maar het eerlijke verhaal’.

Brigadegeneraal Kees de Rijke, Directeur Personeel en Organisatie (D P&O) bij de Koninklijke Landmacht, vertelt waarom de Landmacht besloot om een theatervoorstelling door TMRK te laten maken voor al hun medewerkers. Hoe hij het proces van maken heeft ervaren en waarom hij verwacht dat Vuurdoop over 10 jaar nog steeds bijdraagt aan een aantrekkelijk werkgeverschap binnen de Landmacht.

De landmacht wil een organisatie zijn waar mensen met trots werken en waar nieuwe mensen graag willen komen werken. Een organisatie van deze tijd met een bijzondere opdracht: het brengen van veiligheid. Om deze moderne organisatie te worden wil De Landmacht open en eerlijk met elkaar in gesprek gaan over hoe ze nu samen werken, met elkaar omgaan, hoe ze een veilige organisatie kunnen zijn voor alle medewerkers en bijvoorbeeld hoe iemands carrièrepad verloopt. Theatervoorstelling Vuurdoop vormt het vertrekpunt van dit gesprek.

Theatervoorstelling Vuurdoop werd uiteindelijk bijna 200 keer gespeeld. Ruim 16.000 medewerkers van de Landmacht zijn in 2 jaar tijd naar Radio Kootwijk gekomen om theatervoorstelling Vuurdoop te bekijken.

Meer weten over Vuurdoop? Bekijk hier de voorstellingspagina.