Beter inconsequent goed dan consequent fout

Blog
Door
Walter Supèr
Datum
7 juli 2022
Deel

Voordat ik verder ga: met dank aan Wij-Techniek kunnen wij jullie een vrijkaart bieden voor de TMRK voorstelling en megaproductie Huis van Sarah op 26 en 27 september in onze eigen Theaterloods! De relatie tussen bovenstaande titel en deze uitnodiging zal ik nu proberen toe te lichten.

‘Beter inconsequent goed dan consequent fout’, zei Daphne toen ik schipperde tussen vegan en een t-bone van de scharrelslager. Ik vond dat een hele bemoedigende uitspraak. Ik die dagelijks schipper met stikstofschaamte, energieschaamte, zuivelschaamte, te-ver-op-vakantie schaamte en nog veel meer schaamte… (met dank aan Aukje Nauta met haar inspirerende en confronterende lezing over schaamtevrij werken en leven).

Oké, ik wil dus wel iets doen met mijn schaamte, ik schaam mij tenslotte niet voor niets. Maar altijd vegan? Nooit meer terug naar Rwanda? Geen ijsje meer van De Hoop in Blaricum? Kouder douchen?

‘Beter inconsequent goed dan consequent fout’. Ineens voel ik mij wat lichter. ‘Ik ben een inconsequent goed mens.’ Dat is misschien best wel goed, houd ik mijzelf voor. In ieder geval beter dan toen ik best wel consequent fout was.

Beter inconsequent goed dan consequent fout 1
Eén van de zes ‘verhuiskisten’ die samen het decor van Huis van Sarah vormen

Nu Huis van Sarah. Over de energietransitie. Over ons klimaatprobleem. Over de rol van installatiebedrijven die aan de voordeur staan als het gaat om onze energiebehoefte. Over Sarah die zwanger is en een kind op de wereld zet die in 2050 zal meemaken dat we energie neutraal zijn. Zijn we dat? Hoe dan? Over onze eigen rol. Als energieverslaafde. Als opdrachtgever. Als consequent foute of inconsequent goede…

Huis van Sarah is actueler dan ooit. En daarom willen wij graag jou uitnodigen met een vrijkaart om deze multimediale productie (met het grootste decor dat we ooit maakten) te zien in De Theaterloods. Met dank aan Wij-Techniek, initiatiefnemer van Huis van Sarah.

Wat moet je doen om Huis van Sarah te bezoeken?

Laat voor dinsdag 12 juli 2022 weten dat je graag Huis van Sarah bezoekt en met hoeveel mensen. 

Daarbij de datum van voorkeur; 26 of 27 september, aanvang 19 uur in De Theaterloods in Radio Kootwijk. We hebben een gelimiteerd aantal vrijkaarten, wie ‘t eerst komt, eerst maalt…
Wij sturen je een bevestiging als je op de reserveringslijst staat.

Blijft over dat ik jullie namens het hele team van TheaterMakers Radio Kootwijk en De Theaterloods een goede en fijne zomer toe wens.
Wij kijken er naar uit om jullie allemaal na de zomervakantie weer terug te zien! En hou het goede vol, ook als het inconsequent is. 
 
Walter Supèr